Вече не е необходимо да плащате за Apple Music на месечна база

Apple Music няма безплатни абонаментни планове и, ако искаме да го използваме, трябва да преминем през полето да или да. Знаете ли обаче, че не е нужно да плащате месец за месец ? Казваме ви всичко, което трябва да знаете за този абонаментен план, който Apple е включил по „тих“ начин и който можете да активирате точно сега от вашия iPhone, Mac или iPad.

Спестете пари с годишен абонамент за Apple Music

След увеличението на цените, което Apple приложи в няколко страни през 2022 г., плановете на Apple Music също бяха засегнати. В момента индивидуалният план струва 10,99 евро на месец; студентският план струва 5,99 евро на месец; семейният план 16,99 евро на месец (който поддържа до шест едновременни устройства) и планът Voice 4,99 евро на месец. Но ако не сте студент и искате да се насладите на всички предимства на стандартните планове на Apple Music, Apple има годишен план. Този абонамент е малко по-различен от споменатите по-горе. Вместо да плащате месец за месец, плащате за цяла година предварително и само веднъж годишно. Цената на този абонамент е 109 евро на година, което се равнява на 9 евро на месец.

Индивидуалният план, заплащан месечно, на година струва 131,88 евро (в Испания). Следователно спестяванията ще бъдат 22,88 евро на година . Спестяване, което на пръв поглед не изглежда много, но ако го измерим в месеци абонамент, получаваме еквивалента на два безплатни месеца Apple Music. Разбира се, имайте предвид, че този абонамент е индивидуален и позволява едновременно възпроизвеждане само на едно устройство.

За да активираме този годишен абонамент, можем да го направим по няколко начина. Първият, от приложението Apple Music. За да направим това, трябва да отидем в раздела „Слушане“ и да щракнете върху иконата на нашия профил. Ще се отвори меню с няколко опции и избираме „Управление на абонамента“ Ще се отвори падащо меню, където ще видим текущия си абонамент, като ще трябва да изберем опцията „Вижте всички планове“. Тук ще изберем опцията „Индивидуални 109 евро на година“.

Друг начин за активиране на годишния абонамент е чрез нашия Apple ID. За да направим това, ще отидем в Настройки и ще щракнем върху нашето име и профилна снимка. Това са настройките на Apple ID. Тук ще натиснем „Абонаменти“ и ще видим цялото съдържание, за което сме абонирани. В абонамента за Apple Music кликнете върху „Вижте всички планове“ и ще се появи падащо меню, където можем да изберем „Индивидуални 109 евро на година“.

activate apple music annual subscription

След това годишният план ще бъде активиран в края на текущия абонаментен срок и ще бъде таксуван в началото на срока. И до следващата година ще „забравим“, че абонаментът съществува, тъй като ще го плащаме само веднъж годишно. Имайте предвид, че освен да следвате тези стъпки, винаги трябва да имате най-новата версия на iOS или iPadOS, за да имате достъп до всички нови функции, които Apple прилага или модифицира.

Posted in Uncategorized