Моят Apple Pencil се счупи и след неуспешно преминаване през SAT, ето как успях да го поправя и да спестя 149 евро за нов

Благословени уроци и споделеното знание. Така се родиха първите блогове и така успяхме да върнем към живот Apple Pencil от второ поколение, който вече смятах за изгубен.

Но първо нека се върнем малко назад. Apple Pencil има сменяем и сменяем връх. Въпреки това, ако стилусът падне върху върха си и се повреди, този връх може да се счупи и няма да можете да премахнете фрагментираната част, което го прави неизползваем. И не говорим за стилус от 15 евро, не сме изправени пред допълнение, което да оставим забравено в чекмеджето. Добре, след няколко дни в търсене на решение „завинаги“, като това успяхме да поправим Apple Pencil 2 .

Магазин на Apple, който не пое отговорност

На първо място, важно е да запомните, че всеки път, когато даден продукт се повреди, е подходящо да преминете през обичайните канали: проверете дали все още имате покритие на AppleCare, разгледайте програмата за ремонт и подмяна, свържете се с услугата за техническа помощ ( SAT ) или много по-просто, отидете до най-близкия Apple Store и се оставете да бъдете посъветвани .

За съжаление стъпките по-горе не винаги работят. И времето ни в официалния магазин не можеше да бъде по-стерилно. От отдела за обслужване на клиенти ни казаха, че отделът за поддръжка разполага с инструмент за поправка на счупен Apple Pencil , много фина пинсета, която използват за това. И така, качваме се по стълбите, отиваме в Поддръжка и там показват, че това не е правилно, че този метод не съществува.

След дърпане на информация най-накрая потвърдихме, че да, колега поправя пристигналия Apple Pencil – и че го прави от любов към изкуството чрез собствения си метод. Те обаче подчертават, че това не е начинът, по който се процедира, тъй като се сблъскваме със счупване, причинено от клиента, и при обработка рискуват по-големи щети . С "не" напред, всичко, което остава, е да потърсим този чудодеен метод и да се опитаме да го поправим сами. Нищо за губене.

Как да поправите Apple Pencil със счупен връх, заседнал вътре

img 4386

Вече знаем какво се случва по това време: прибирате се вкъщи, размишлявайки върху това „вече, разбира се, собствената отговорност на потребителя, ако разходите за ремонт също се поемат от потребителя“, клатейки глава. За щастие има щастлив край и може би това ще помогне на много други потребители . Начин за ремонт за миг.

И това е, че процесът за коригиране не може да бъде по-прост. Когато се прибрахме вкъщи и след известно време на търсене попаднахме на видеоурок, в който те обясняват как бързо да поправите Apple Pencil. Имайте под ръка пинсети за вежди или прецизни електрически пинсети и следвайте тази стъпка:

  1. Стиснете счупения връх, докато въртите парчето с чифт клещи . Да се ​​надяваме, че след прекъсването ще остане достатъчно резба, за да се завърти, за да може да се инсталира нов бит.

Is the Apple Pencil worth it?  This is my experience after three years of use

Можете дори да използвате чифт клещи и с известно умение да усучете счупената част. Ключът, както показва видеото, се крие в натискането навътре, към тялото на Apple Pencil . Използвайте счупеното парче, за да натиснете и завъртите едновременно и готово, спестени добри пари. И готово. Толкова просто и директно, една точка. Това, което за много потребители би било „време е да си купя нов Apple Pencil“, за мен беше „150 евро, той ми спести, той е човек от YouTube“.

В Applesphere | Нов Apple Pencil 3: характеристики, цена и дата на пускане на пазара на това изключително периферно устройство

Posted in Uncategorized